7. Gospodarski forum Općine Žepče – Forum posvećen ženskom poduzetništvu

Razvojna agencija već sedmu godinu zaredom organizira Gospodarski forum Općine Žepče, međunarodni poslovni događaj koji nastoji povezati privatni i javni sektor, promovirati  poduzetništvo i aktualizirati teme važnih za privatni sektor.

Ove godine Gospodarski forum posvećen je ženama i njihovim uspjesima u svijetu poduzetništva a održava se 15.10.2020. godine u Motelu California, sa početkom u 10:30.

Suorganizator ovogodišnjeg Foruma je bonitetna kuća Bisnode BH d.o.o Sarajevo, Udruženje poslovnih žena Bosne i Hercegovine i obrt „Kaja“ Žepče.

U okviru Gospodarskog foruma Općine Žepče, održati će se jedinstveni Business networking event „Klub visokih peta“  koji je jedan od regijskih aktivnosti grupe Bisnode, posvećena poslovnim ženama, prije svega poduzetnicama i menadžericama, kao platforma za stvaranje novih poslovnih prilika za žene u biznisu.

Na žepačkom Klubu Visokih peta svoje poduzetničke priče sa prisutnima podijeliti će Empress d.o.o Zenica, kompanija sa brendom opreme za vrt Queen of Garden; prirodna kozmetika Goga iz Žepča; “Kaja” Žepče – obrt za profesionalno čišćenje; Agencija Success Sarajevo; Avon BH, kompanija M:Tel i Alisa Teletović, akademska umjetnica. Prisutne goste će uveseliti kompanija MP Impex sa brendovima simpatičnih bakica Baba Višnjom, Ribom i Milom te svakako prepoznatljivo, žepačko vino iz Vinarije Povratak.

Na  temu „Utjecaj pandemije na ženski biznis u BiH“ , govoriti će prof. Vahida Bijedić, psiholog, Aida Zubčević, poduzetnica i predsjednica Udruženja poslovnih žena u BiH, Sanja Hajdukov, poduzetnica, inženjer  rudarstva, magistrica ekonomije i kolumnistica, Žana Alpeza, poduzetnica i kolumnistica te Enesa Bukvić, vlasnica i direktorica kompanije „Ena Tex“ d.o.o Zavidovići.

U okviru događaja, organizirati će se i Bazar Kluba visokih peta, gdje će se moći vidjeti i kupiti proizvode i djela talentovanih poduzetnica, od prirodne kozmetike, ručno rađenih torbi do jedinstvenih slika rađenih na foliji te književnih djela iz pera svestranih žena BiH.

Gospodarski forum Općine Žepče, organizira se u sklopu Dana Općine Žepče. Ove godine, Općina Žepče, usvojila je novi Gender akcioni plan za period 2020. – 2024. koji predviđa set mjera i intervencija u oblasti ravnopravnosti spolova. Simbolično, a u sklopu Dana općine Žepče, govoriti će se o uspješnim ženama i njihovim biznisima sa namjerom da budu inspiracija ženama koje imaju potencijal ali nemaju hrabrosti da zakorače u svijet poduzetništva.

„Nažalost, ovogodišnji Gospodarski forum održavamo, a pridržavajući se svih epidemioloških mjera, u znatno manjem obimu nego prethodnih godina, ali smo sigurni da će  poruke koje budu proizašle iz ovog događaja, biti dostavljene donosiocima odluka ali i doći do žena kojima će biti od značaja za početak ili dalji razvoj poslovanja“ navodi direktorica Razvojne agencije Žepče, Branka Janko.

Podijeli na društvene mreže

11.00. - 11.10. - Dobrodošlica učesnicama 

Moderator: Branka Janko, direktorica Razvojne agencije Žepče, 

Panelistice: 

  Prof. Vahida Bijedić, psiholog,

  Aida Zubčević, poduzetnica i predsjednica Udruženja poslovnih žena u BiH,

  Žana Alpeza, poduzetnica i kolumnistica

  Enesa Bukvić, vlasnica i direktorica ”Ena-Tex” d.o.o. Zavidovići

  Sanja Hajdukov, magistrica ekonomije, inženjer rudarstva, poduzetnica i  

kolumnistica, 

Amira Kahrović, Avon BH

  Alisa Teletović, Coloscape Sarajevo

  Berina Bašić, Empress d.o.o Zenica 

  Gordana Antolović, obrt ”Goga” Žepče 

  Katica Pavlović, obrt ”Kaja” Žepče 

  MB Impex d.o.o. Banja Luka (video prezentacija)

  Dragana Grbić - Hasibović, Agencija Succes Sarajevo 

Poduzetnica
Poduzetnica i kolumnistica
Direktor
Vlasnica i direktorica ”Ena-Tex” d.o.o. Zavidovići
Poduzetnica
Magistrica ekonomije, inženjer rudarstva, poduzetnica i kolumnistica
Profesor
Prof. Vahida Bijedić, psiholog
Direktor
Poduzetnica i predsjednica Udruženja poslovnih žena u BiH
Direktor
Direktor razvojne agencije Žepče
Bisnode
Visoke pete
Goga
Kaja
Avon
Colorscape
Udruženje poslovnih žena u BiH
Razvojna agencija Žepče
Informacije o događaju
  • Datum početka
    15 Oktobra, 2020 10:30 am
  • Datum završetka
    15 Oktobra, 2020 1:00 pm
  • Status
    Završeni
  • Lokacija
Sponzori