Zlatko Tanović

Zlatko se vratio iz Nizozemske 2006. godine sa namjerom da se upozna sa poslovnim svijetom BiH. Godine 2007 je osnovao kompaniju Yield, koja je u početku pružala sales i marketing usluge. 2009. se firma počinje baviti koordinacijom izvoza namještaja. U tom trenutku se priključuje u firmu Zlatkov prijatelj Kenny van Halderen kako bi mogli ojačati prodaju.

Razvoj bh. brenda Gazzda


2013. počinju raditi, zajedno sa dizajnerom Salihom Teskeredžićem, na razvoju brenda Gazzda, koji pruža unikatni, atraktivni namještaj sa industrijskim i racionalnim proizvodnim pristupom. Želja im je bila realizirati dizajn koji je cjenovno pristupačan i pokazati ljepotu dizajniranog enterijera. Do danas, Gazzda nikad nije primio ili posudio kapital od bilo kojeg instituta ili grupe investitora. Već su bili profitabilni nakon prve godine.

Svi Gazzdini komadi namještaja su in-house razvili dizajneri i izvođači u BiH, a također su 100% proizvedeni domaćim snagama bosanskih obrtnika.

Podijeli na društvene mreže
Informacije o govorniku
Događaji na kojima je učestvovao/la
Online sajmovi i konferencije. Budi i TI dio našeg tima !
31 Marta, 2021
Tradicionalna međunarodna drvno-tehnološka konferencija
Završeni
1 Januara, 2021
“Enterior & House Design” – World virtual exhibition for the furniture and interior design industry E-vent & Expo “Enterior & House Design” (www.e-ventexpo.com) is one of the world's largest virtual exhibitions for the furniture and interior design industry where companies...
Upravo