Nastavlja se tradicija održavanja projekta ‘Tajan’

Nastavlja se tradicija održavanja projekta „Tajan“ koji predstavlja okupljanje privrednika iz raznih sektora i lokalnih zajednica i institucija u Zeničko-dobojskom kantonu.

Projekat „Tajan 2021“ lokacijom je vezan za centralnu Bosnu i Hercegovinu odakle dolaze najveće i najpriznatije kompanije iz drvne, metalske, prerađivačke, autoindustrije i drugi, a u sklopu ove manifestacije bit će održano nekoliko konferencija na različitim lokacijama, kako bi se na što bolji način prikazali privredni i turistički potencijali u u Zeničko-dobojskom kantonu.

Planirano je nekoliko konferencija koje će biti održane krajem jula i krajem augusta među kojima su „Samit lokalnih zajednica zapadnog Balkana 3“- nastavak poslovnih konferencija, Konferencija o šumarstvu, Konferencija o turizmu i zaštiti okoliša, te Drvno – tehnološka konferencija.

Tradiciju projekata Tajan nastavljaju Agencija za promociju BiH privrede „EventExpo – Kupujmo i koristimo Bosansko i Hercegovačko“ i Drvni klaster BiH “Namještaj i drvo” zajedno sa svojim partnerima Privrednom/Gospodarskom komorom FBiH, Vanjskotrgovinskom komorom BiH i drugim partnerima iz zemlje i regiona.

– Očekujemo prisustvo brojnih sektorskih stručnjaka koji će raspravljati o aktuelnim temama i tržišnim izazovima. Konferencija je prilika za međusektorsku komunikaciju, ali i za predstavljanje lokalnih zajednica i njihovih privrednih potencijala i kompanija iz njihovih sredina, nominacija projekata i proizvoda domaćim i inozemnim subjektima – kazao je Dinko Mujkić iz Drvnog klastera BiH “Namještaj i drvo”.

Dodao je, da je prije nekoliko dana održan sastanak u Vladi ZDK sa premijerom ZDK Mirnesom Bašićem, kao pokroviteljem ove manifestacije, gdje su dogovorene aktivnosti na realizaciji ovog projekta.

Organizatori su pozvali sve zainteresovane, kao i učesnike prethodnih konferencija iz zemlje i inostranstva da se pridruže ovom središnjem sektorskom skupu koji će dati odgovore na brojna otvorena pitanja u oblasti izvoza, funkcionisanja tržišta u novonastaloj situaciji, finansiranja likvidnosti, te rješavanja kadrovskih i sirovinskih izazova.

Mujkić je naveo da su iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH takođe najavili da će učestvovati u radu ove konferencije. 

Za sve dodatne informacije, zainteresovani se mogu obratiti na mail

info@e-ventexpo.com ili office@furniturewood.ba

(FENA)

Podijeli objavu na društvene mreže
Posljednji događaji
1 Oktobra, 2022
18 Marta, 2022
Pretraži događaje